Tapio Osala

Varsinainen kotisivuni on osoitteessa http://TapioOsala.com Siellä on nojapyörä (Härmäpyörä) ja Katariina Järvisen musiikkiasiaa...

keskiviikkona, maaliskuuta 10, 2010

Vaasalaisia kyykytetään turhaan

Vaasassa piti alkaa lama viime vuonna. Säästöjä yritettiin kesken vuotta "tasapainotustoimikunnissa" mutta mitään säästämistä ei ehditty aikaansaada. Vaan turhaan valunutta työtä...

Säästöyritykset aiheuttivatkin kustannuksia. Sadat ja tuhannet tunnit kokouksissa istumisissa oli voinut käyttää työn tekoon.

Sitten tehtiin kaupunginhallituksessa kolmen koplan (sd+RKP+kok) johdolla (pienet puolueet seurasivat vikisemättä) säästöbudjettiesitys vuodelle 2010.

Se meni suvereenisti läpi valtuustossa vaikka me vihreät yritimme edes joitakin tuiki tarpeellisia lisäyksiä pehmopuolelle. Jopa suomenkielisten naisten päihdekuntoutusrahat vietiin viimeistä euroa myöten. (Ruotsinkielisten palvelut kyllä pelaa). Päätettiin jopa säästää 2000 euroa pitämällä vähemmän kokouksia Sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Ajatuksena oli varmaan, että eivät ehdi keksiä lisää menoja,,,,

Edellisiltä vuosilta oli ylijäämää kertynyt n 17M€. Viime vuonna ylijäämää kertyi monta miljoonaa taas lisää!

Mikä onkaan kunnan päätarkoitus? Onko se unohtunut kaupunginhallitukselta?

Se on mielestäni lasten, vanhusten ja sairaiden huolenpito.

No, nyt on Sosiaali- ja Terveystoimi todennut, että väistämättömiä (alibudjetoinnista johtuvia?) lisäyksiä tarvitaan kipeästi tälle vuodelle.

Mitä sanoo kylmä kaupunginhallitus?

-Ei tipu euroakaan!

Tämän kaupunginhallituksen päämissio tuntuu olevan ylijäämärahan kerääminen kaupungin kassaan ja kuntalaisten vähäosaisten kyykyttäminen.

Viime vuoden talousennuste meni niin pyllylleen kuin vain mennä voi. Taas on tälle vuodelle ennustettu hirveää lamaa ja verotulojen laskua.

Mutta nyt on unohdettu, että ylijäämää on yli 20 M€ pahan päivän varalle. Eikö se paha päivä ole juuri nyt?

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home